Haber

Doğu Kudüs’te bir silahlı saldırı daha

İsrail polisi, 13 yaşındaki bir Filistinlinin Doğu Kudüs’te bir baba ve oğlunu tabancayla vurarak yaraladığını duyurdu.

Polis, Silvan Mahallesi’nde meydana gelen olayda 47 yaşındaki baba ile 23 yaşındaki oğlunu vuran Filistinli’nin “yaralandığını ve etkisiz hale getirildiğini” bildirdi. Polis tarafından vurulan Filistinlinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Vurulan baba ve oğlunun hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.


Fotoğraf: Ahmad Gharabli/AFP/Getty Images

Dün Doğu Kudüs’te bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda yedi kişi öldü. Olay yerinden otomobille kaçan 21 yaşındaki saldırgan, daha sonra polisle girdiği çatışmada vurularak öldürüldü.

İsrail polisi bugün sinagog saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında 42 kişiyi gözaltına aldı. Polis, bu kişilerin saldırganın akrabaları ve komşuları olduğunu belirtti.

Sinagoga yapılan saldırı, İsrail’in Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği ve dokuz Filistinli’yi öldüren baskından bir gün sonra gerçekleşti. İsrail ordusu, bu baskını “İslami Cihat terör timini ele geçirmek” için düzenlediğini açıkladı.

Baskının ardından İsrail ile Filistin arasındaki gerilim yeniden yükseldi. İsrail, militanların Gazze’ye düzenlediği baskına karşılık düzenlediği roket saldırılarına hava saldırılarıyla karşılık verdi.

DW,AP,AFP/CO,EC

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu