Haber

Bakan Karaismailoğlu, Honaz Tüneli’nde incelemelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılacak Honaz Tüneli ile ilgili olarak, “Projemiz sayesinde daha kısa sürede ve daha az yakıt tasarrufu ile yılda toplam 800 milyon lira tasarruf sağlayacağız” dedi. dedim.

Bakan Karaismailoğlu, tünel girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her noktasında bölge için çok değerli çalışmaların tamamlandığını ve bir yenisinin başladığını söyledi.

Hizmet ve çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini anlatan Karaismailoğlu, “Dün Bursa Gemlik Yalova’daydık. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Bilecik’te vatandaşlarımız ve milletimiz için çok önemli açılışlar yaptık. Denizli’nin tarihi için günler. Denizli için en önemli projelerden birini yarın hizmete açıyoruz. 32 kilometrelik Denizli Çevre Yolu’nun tamamını tamamladık.” dedim.

“Projemiz 28 kilometrelik yolu 14 kilometreye indiriyor”

Honaz Tüneli’nin 2 bin 640 metre uzunluğunda olduğunu hatırlatan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Denizli şehirdeki trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltacak ve Denizli’ye nefes aldıracak çok değerli bir proje olarak yarın prestijiyle tarihe geçecek. Projemiz 28 kilometre olan yolu 14 kilometreye indiriyor. rotamızı tam 14 kilometre kısaltıyor Ankara’dan İzmir’e Antalya’dan Antalya’ya giden tüm araçlar daha önce şehir merkezinde trafiği sıkıştırıyordu ama bu çevre yolu ile yarından itibaren ortadan kalkacak.Projemiz sayesinde tasarruf edeceğiz azaltılan zaman ve yakıt tasarrufu ile yılda toplam 800 milyon lira.Ayrıca çevresel faydalara baktığımızda, 28 bin ton karbon salınımına da çevresel fayda sağlayacağız.”

Verilen hizmetlerin çok değerli eserler olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Yani bu kadar büyük altyapı projelerini bir kere yapıyorsunuz ama asırlarca kullanıyorsunuz. Bu projeler uzun yıllar Denizli ve bölgesine hizmet edecek. İstihdama, üretime ve üretime katkı sağlıyor. Doğal olarak büyüyen ve gelişen Denizli sanayisi, tarımı ve turizmi ile bu yollar ve altyapı projeleri ekonominin büyümesine ve ihracatın büyümesine çok daha fazla katkı sağlayacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Karaismailoğlu, Türkiye genelinde 5 bin şantiyede 700 bin çalışanın 7 gün 24 saat emek verdiğini ve bu değerli ürünlerin ortaya çıktığını belirtti.

“2053’e kadar bölünmüş yol uzunluğumuzu 38 bin kilometreye çıkaracağız”

Son 20 yılda 6 bin kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 29 bin kilometreye çıkardıklarına dikkat çeken Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“Ama bugün de gördüğünüz gibi yarının prestijiyle buna 28 kilometre daha ekliyoruz. Yani ülkemizin her yerindeki çalışmalarımızda bu bölünmüş yol ağını büyütüyoruz ve bunun sonucunda yatırım artıyor, istihdam artıyor.” artar, üretim artar, ihracat artar, tarım ve turizm son derece olumlu etkilenir.” Doğal olarak durmuyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Hedeflerimiz harika. 2053 yılına geldiğimizde bölünmüş yol uzunluğumuzu 38 bin kilometreye çıkaracağız. Bunların yeniden yatırım, istihdam ve üretim olarak ülkemize geri dönmesi normal. Yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu değerli projenin açılışını yapacağız. Denizli’ye ve ülkemize kazandıracağız. Diğer projelerimizin de takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Bakan Karaismailoğlu daha sonra beraberindeki heyet ile tünelde incelemelerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu