Haber

Peskov, oğlunun Ukrayna’daki operasyonlarda yer aldığını doğruladı

Kremlin Sözcüsü Peskov, oğlu Nikolay’ın operasyonlarda yer almak için Ukrayna’ya gittiği yönündeki açıklamasının sorulması üzerine, “Nikolay daha önce yasal görevini yerine getirmek için orduda görev yapmıştı. Artık yetişkin olduğu için böyle bir karar vermiştir. Gerçekten de özel bir askeri operasyona katıldığı doğrudur. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum çünkü işimle ilgisi yok” dedi.

Kremlin sözcüsünün oğlu Nikolay Peskov, Rus Komsomolskaya Pravda gazetesine verdiği röportajda Ukrayna’ya savaşmak için gittiğini ve tanınmamak için kod isim kullandığını söyledi.

Peskov ayrıca, Sovyet güçlerinin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına karşı kazandığı zaferi kutlayacak olan klasik 9 Mayıs geçit töreninin medyada yer alan aksi haberlere rağmen gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu yıl Ölümsüz Alay geçit töreni, vatandaşların İkinci Dünya Savaşı’nda kaybolan aile üyelerinin fotoğraflarını çektiği Rusya’da gerçekleşmeyecek. Ancak bu yürüyüşün yapılmaması bazı medya organları tarafından 9 Mayıs askeri geçit töreninin yapılmaması şeklinde yorumlandı.

Kremlin Sözcüsü’nün sorulması üzerine, 2024’te yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Rusya’da yapılacağını ve bu konuda bir ertelemeden söz edilmeyeceğini de kaydetti.

guzelbahceajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu