Haber

İki çocuğa cinsel istismarda bulunan astsubay tutuklandı

Mardin’de görev yapan Astsubay EK’nin 29 Mart’ta AD’ye, 22 Nisan’da HO’ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Gözaltına alınan zanlı EK, savcılığa verdiği ifadede, şahısları tanımadığını sadece kendisine isnat edilen kabahat nedeniyle şahısları hatırladığını beyan etti.

Söz konusu kişileri farklı tarihlerde aracına bindirdiğini belirten EK, “29 Mart günü meydana gelen olayda komutanlarımdan izin aldıktan sonra pazara gittim. AD’de pazara giden yol. Karşımdaki kişi durmam için işaret yapınca ben de durdum. AVM’ye gideceğini söyledi. Ben de çarşıdaki işimi bitirip karakola döneceği için binmekte bir sakınca olmadığını söyledim. Arabama bindi, yolculuk sanırım 5-6 dakika sürdü. Yolda bana sadece asker olup olmadığımı sordu. Ben de ona rastgele bir işim olmadığını söyledim. Bunun dışında hatırladığım kadarıyla rastgele bir konuşma olmadı. Bu kişi dışında Nusaybin’e giderken güzergahımda otostop yapan insanları da zaman zaman alıp bırakıyorum. Bir insancıl olarak, insanlara acı çekmemeleri için yardım ediyorum. Sadece bu iki mağdurun bana karşı beyanı var” denildi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Nusaybin Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararda, “AK, isnat edilen ‘çocuk cinsel istismarı’ suçunun niteliğini ve mahiyetini, belgedeki delil durumunu, fiili delilerin tam olarak toplanmadığı, zanlının kendisine isnat edilen suçu işlediği, somut delillere dayalı kuvvetli kabahat şüphesinin bulunduğu, zanlıya atılan kabahatin CMK katalog kabahatlerinden biri olduğu anlaşılmaktadır. 100/3-a maddesi, şüpheliye atılan kusurun cezasının alt ve sınırını dikkate alarak, firar şüphesinin olduğu bu aşamada, belirtilen kontrol tedbirleri yeterli olmayacak, tutuklama tedbiri uygulanacaktır. Öte yandan, CMK’nın 100. maddesinde belirtilen yakalama tedbirinin alınmasına karar verilmesi için gerekli kurallar oluştuğu için tutuklama talebinin kabul edilmesiyle zanlının tutuklanmasına karar verildi.(HABER MERKEZİ)

haberbozdogan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu