Haber

Başörtülü ve kadın giysili zanlı banka soygunu gerçekleştirdi

BAHÇELİEVLER’de başörtüsü ve kadın kıyafeti giyerek banka soyan Ceyhun Y., 8 saat sonra yakalandı. Kadın kılığında zanlının bankayı soyarak kaçtığı anlar güvenlik kamerası tarafına yansıdı.

kadın kılığında banka soydular

Olay, dün öğle saatlerinde Bahçelievler, Çobançeşme Mahallesi, Fatih Caddesi’ndeki özel bir bankada meydana geldi.

Bankaya müşteri olarak giren bir kadın, bir anda silahını çekerek güvenlik görevlisi Ş.H.’yi etkisiz hale getirdi. Bankalara yönelen soyguncu, elindeki çantayı uzatarak içinin para ile doldurulmasını istedi. Yaklaşık 2 dakika süren soygunun ardından 135 dolar ve 170 bin liranın bulunduğu çantayı alan zanlı olay yerinden kaçtı.

HAREKET ANINI İNANÇ KAMERALAR KAYDETTİ Banka soygununun polise bildirilmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği harekete geçti. Polis banka güvenlik kameralarını incelediğinde soygun anının saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntülerde bankaya giren bayan kılığında zanlının önce sıra almak için cihaza yöneldiği, yardım için yanına yaklaşan güvenlik görevlisinin ise bir anda silahını çekip etkisiz hale getirdiği görüldü. Daha sonra bankaya yönelen hırsızın çantasına para doldurduktan sonra bankadan ayrıldığı belirlendi.

8 SAAT SONRA YAKALANDI. Polis, dışarıda bulunan güvenlik kamerası görüntülerini kullanarak zanlıyı takibe aldı. Bayan kılığına giren hırsızın elinde bir çanta dolusu parayla bir süre yürüdüğü görüldü. Polis ekiplerince Küçükçekmece’de yaşadığı belirlenen zanlının adresi etrafına pusu kuruldu. Üstü değiştirilerek dolaşan Ceyhun Y. yakalanarak gözaltına alındı.

CEYhun Y.(38), soygunda annesinin kıyafetlerini giyiyordu. Elindeki çantada 63 bin lira para ve olayda kullandığı tabanca ele geçirildi. Zanlının evinde yapılan aramada, zanlının annesine ait hırsızlıkta kullandığı kadın kıyafetleri bulundu.

Borçtan dolayı yaptığını söyledi. Gasp Büro Amirliğine getirilen zanlı Ceyhun Y.’nin daha önce sabıka kaydı olmadığı öğrenildi. Matbaa işçisi olarak çalışan Ceyhun Y.’nin borçları olduğunu ve bundan dolayı olayı fark ettiğini söylediği öğrenildi. Zanlının olaydan sonra borçlarının bir kısmını ödediği, yakalanınca ise yanında bulunan paralarla diğer borçlarını kapatmaya gittiğini söylediği belirtildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi.

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu