Haber

Almanya’da korona aşı şikayetlerine tazminat: Binlerce dilekçe sıraya girdi

Almanya’da korona virüs aşılarının yol açtığı ağır yan etkiler nedeniyle yapılan tazminat başvurularından 253’ünün devlet idareleri tarafından gerekçeli olarak kabul edildiği bildirildi.

DW Türkçe’nın Welt am Sonntag gazetesinden aktardığına göre söz konusu kelime sayısına eyaletlerin ilgili birimlerinde yapılan araştırma sonucunda ulaşıldı. Haberde, nüfus bakımından en büyük eyaletler olan Bavyera’da 61, Kuzey Ren-Vestfalya’da ise 38 tazminat davasının onaylandığı, Bremen’de ise herhangi bir tazminat talebinin kabul edilmediği bildirildi. Haberde, 3 bin 968 tazminat davasının devam ettiği, 1 bin 808 dilekçenin ise reddedildiği belirtildi.

Almanya’daki Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre 1 Ocak 2023’e kadar 192 milyon korona virüs aşısı yapılırken; 65 milyon kişi en az bir kez aşı oldu.

Kalp kası iltihabı, venöz sinüs trombozu, parmak ve bileklerde karıncalanma şeklinde kendini gösteren bir sınır sistemi hastalığı olan Guillan-Barre Sendromu, korona virüs aşısının ciddi yan etkileri olarak değerlendiriliyor.

Gazetenin aktardığı bilgilere göre, bazı vakalarda korona virüs aşısının ölümlere neden olduğu yetkili makamlarca kabul edildi. Aşının neden olduğu bir yan etkiden muzdarip insanlara devletin bakım desteği verip vermeyeceğine eyaletlerin ilgili kamu birimleri karar veriyor. Almanya Federal Sağlık Eğitimi Merkezi, “uzun vadeli sağlık sorunları veya ekonomik sıkıntı yaratan” çok önemli aşı komplikasyonları için eyalet bazında başvuruyu onaylıyor. Bu desteğin kapsamı sağlık durumunun ne kadar kötü olduğuna bağlı olarak aylık bağlanması, tedavi masraflarının karşılanması veya aşı komplikasyonları nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına destek verilmesini içermektedir. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu